Adsense Link 728 X 15;

Followers

Tolong Jawabkan Boleh??

Posted by Haluan Kiri Thursday, November 25, 2010 0 comments
Adsense Content. recommended 336 X 300
Cuba baca sampai habis..baru anda faham kesah sebenarnya..

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : "Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Cikgu Murni mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Soalan Cikgu Murni: 
1: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua
2: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?
3: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
4: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit?
5: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?
6: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.
7: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.
8: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.
9: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya?
10: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of heat and excitement?
11: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get it you have to use your hand.
12: What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?
13: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?

Pengetua tersenyum penuh makna sambil mengenyitkan mata bila mendengarkan soalan-soalan Cikgu Murni kepada Abu.

Cuba anda semua tolong jawabkan? Buka notepad dan tuliskan semua jawapan anda. Kemudian lihat jawapan si Abu dan bandingkan dengan jawapan anda....
Jawapan Si Abu:

1 : Kaki
2: Saku
3: Kelapa
4: Gula-gula getah (Bubblegum)
5: Bersalaman
6: Khemah
7: Cincin perkahwinan
8: Hidung
9: Anak panah 
10: Firetruck
11: Fork
12: Surname
13: Heart

P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai otak kuning.....hehehe


Adsense Content. bottom of article

0 comments:

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab atas sebarang komen yang menyalahi undang-undang negara. Semua komen yang dibuat adalah milik peribadi dan tiada kena mengena dengan pihak admin. Admin berhak membuang/delete komen yang berunsur hasutan dan tidak beretika.
-HK-

Penafian

1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia bukan nasihat rasmi atau akan berkesan atau berguna untuk pembaca.

2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sama hasilnya untung atau rugi. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya.

3. Tidak dijamin segala artikel di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.

4. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

Sekian untuk makluman dan tindakan anda. Sebarang kemusykilan dan pertanyaan bolehlah dihantar ke email beralamat haluankiri86@gmail.com