Adsense Link 728 X 15;

Followers

Laman web Tour Malaysia kena hack!

Posted by Haluan Kiri Tuesday, June 14, 2011 0 comments
Adsense Content. recommended 336 X 300
HK dapat info bahawa laman web tourism Malaysia kena hack. Nampaknya hacker tak sempat tunggu khamis ni untuk hack laman web http://www.malaysia.gov.my. Boleh jadi kerana kemarahan yang meluap-luap terhadap kerajaan. Boleh jadi ini cuma "renggangkan badan" sebelum acara sebenar bermula. Di bawah ini ialah laman web kerajaan pertama yang berjaya di hack. Lihat bawahMesej yang terpapar di laman tersebut ;

Hey Admin..
DragonForce Was Here
Shocked huh?
No worry..
More are coming soon...
Respect us! We inject the code.. We change your systems.. We crack your passwords.. We abuse your network..
Not because we hate.. But because we LIKE! Enjoy?
>

Nama laman web kerajaan yang telah di hack ialah ;
http://www.tourmalaysia.com.my/ <-- 
Kenapa agaknya? Takkan pasal kos fan page tourism yang RM 1.8 juta kot??Oppssss....

P/S: Kita tengok siapa yang kena. Mungkin mereka ingin mengajar pihak kerajaan yang telah membuat sekatan terhadap laman web Pirate Bay dan Wikileaks. Apa-apa pun HK tertarik dengan kata-kata si hackers ni :

We are Anonymous.

We are Legion.

We do not forgive.

We do not forget.

Expect Us.
Adsense Content. bottom of article

0 comments:

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab atas sebarang komen yang menyalahi undang-undang negara. Semua komen yang dibuat adalah milik peribadi dan tiada kena mengena dengan pihak admin. Admin berhak membuang/delete komen yang berunsur hasutan dan tidak beretika.
-HK-

Penafian

1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia bukan nasihat rasmi atau akan berkesan atau berguna untuk pembaca.

2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sama hasilnya untung atau rugi. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya.

3. Tidak dijamin segala artikel di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.

4. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

Sekian untuk makluman dan tindakan anda. Sebarang kemusykilan dan pertanyaan bolehlah dihantar ke email beralamat haluankiri86@gmail.com