Adsense Link 728 X 15;

Followers

Mencari Gaduh Dengan Pejuang Melayu 01

Posted by Haluan Kiri Saturday, January 28, 2012 0 comments
Adsense Content. recommended 336 X 300
Bagaimana orang Melayu memilih pemimpin?Adakah orang Melayu memilih pemimpin mengikut berapa pandai dia berucap atau berapa liter air liur dia tersembur waktu dia bersyarah mengutuk orang lain?Aku pun tak tau macam mana orang Melayu ni memilih pemimpin.Adakah pemimpin tu terpilih sebab nama dia dicalonkan dalam pilihanraya dan orang pangkah ajelah parti mana yang dia suka?

Yang aku nampak,majoriti pemimpin Melayu ni tak ramai yang punya perasaan merendah diri.

Adakah latar belakang dan moraliti penting kepada seseorang pemimpin?Adakah latar belakang keluarga dan bagaimana dia memimpin keluarga tu perlu ditolak belakang bila memilih seorang pemimpin?Ada orang kata tak perlu.Kenapa perlu kita pejamkan mata jika pemimpin kita depan2 orang ramai baik tapi belakang2 kaki minum arak atau kaki rasuah?

Punyalah ramai makhluk2 yang nak jadi pemimpin sekarang ni,bukan sebab nak memimpin,tapi sebab nak kuasa.WHAT THE HELL?Kadang2 dia sedar diri dia sebenarnya nothing,nobody,jadi satu2 nya cara untuk compensate kelemahan itu adalah menjadi lantang selantang mungkin supaya nampak diri dia kuat,berkaliber.Masalahnya,orang kita tak ramai yang mampu menilai mana satu kaki temberang,mana satu kaki kelentong,mana satu kaki auta.Asal berucap bagai guruh dan ada ramai pengikut yang percaya dia,akan ramailah yang menurut dia.

Aku bukan Melayu sangat dalam level perjuangan Melayu.Aku tak berapa peduli pasal perjuangan Melayu sebab ramai pejuang Melayu bukannya boleh pakai.Aku tak pernah jumpa lagi orang yang masuk UMNO yang aku betul2 boleh percaya memperjuangkan Melayu.....sebab kebanyakannya bangsa berapi2 nak jaga,moral sendiri tak nak jaga.Bila moral sendiri tak nak jaga,dah sah2 buat benda yang tak jaga agama. 

Pada aku,personal moral adalah sesuatu yang penting.Ramai orang baya2 aku yang tengah tergila-gila nak masuk Pemuda UMNO sebab nak jaga Melayu..."Kau tengok lah Cina Tot,diorang dah melampau!Kita kena jaga bangsa kita sendiri..." Aku akan ingat ayat tu sampai bila-bila,tapi sebelum anda masuk Pemuda UMNO dan ingin memperjuangkan bangsa Melayu,sila fikir;

Jika anda;
Minum arak
Kaki perempuan
Pernah berzina
Masih lagi gemar berzina
Pernah pegi langgan pelacur
Kaki clubbing
Bisnes nak menipu memanjang
Tak reti nak jaga pakaian isteri
Tak reti nak jaga keluarga sendiri

Tak payah lah nak perjuangkan bangsa.

Siapa kau nak jaga bangsa kau kalau kau sendiri tak mampu jaga diri kau?Agak menyampah aku dengan "pejuang Melayu" spesis macam ni.Ingat,bila ingin memilih pemimpin,janganlah tengok pengaruhnya kepada masyarakat,tengoklah pengaruhnya kepada keluarganya.Dari situ kita akan boleh tau pemimpin macam mana dia akan jadi kepada masyarakat.



http://cursingmalay.blogspot.com/
Adsense Content. bottom of article

0 comments:

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab atas sebarang komen yang menyalahi undang-undang negara. Semua komen yang dibuat adalah milik peribadi dan tiada kena mengena dengan pihak admin. Admin berhak membuang/delete komen yang berunsur hasutan dan tidak beretika.
-HK-

Penafian

1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia bukan nasihat rasmi atau akan berkesan atau berguna untuk pembaca.

2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sama hasilnya untung atau rugi. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya.

3. Tidak dijamin segala artikel di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.

4. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

Sekian untuk makluman dan tindakan anda. Sebarang kemusykilan dan pertanyaan bolehlah dihantar ke email beralamat haluankiri86@gmail.com