Adsense Link 728 X 15;

Followers

Kabel Data ASE Mula Beroperasi – Menghubungkan Jepun Ke Malaysia

Posted by Haluan Kiri Tuesday, August 21, 2012 0 comments
Adsense Content. recommended 336 X 300

Seperti mana yang dinantikan, kini kabel data baru telah pun dibuka di Asia, menghubungkan Jepun, Malaysia, Singapura dan juga Filipina melalui kabel yang dinamakan Asia Submarine-Cable Express (ASE) sepanjang lebih 7,800 kilometer.
Melalui kabel data baru ini, ia membawakan sokongan sistem fiber optik pada kelajuan 40 gigabit sesaat, dan dikatakan sebanyak lebih tiga milisaat pantas berbanding kabel data lain sebelum ini.
Pada masa yang sama juga, dalam usaha untuk mengelakkan bencana, terutamanya gempa bumi dan sebagainya, kabel baru ini mengambil laluan mengikut Filipina, mengantikan kabel yang mengikut Taiwan sebelum ini.
Kabel ASE yang baru ini juga dijangka akan diperluaskan ke Hong Kong pada awal tahun hadapan.
Adsense Content. bottom of article

0 comments:

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab atas sebarang komen yang menyalahi undang-undang negara. Semua komen yang dibuat adalah milik peribadi dan tiada kena mengena dengan pihak admin. Admin berhak membuang/delete komen yang berunsur hasutan dan tidak beretika.
-HK-

Penafian

1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia bukan nasihat rasmi atau akan berkesan atau berguna untuk pembaca.

2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sama hasilnya untung atau rugi. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya.

3. Tidak dijamin segala artikel di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.

4. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

Sekian untuk makluman dan tindakan anda. Sebarang kemusykilan dan pertanyaan bolehlah dihantar ke email beralamat haluankiri86@gmail.com