Adsense Link 728 X 15;

Followers

‘Tahniah’ dan terima kasih untuk Pengerusi MCA Selangor

Posted by Haluan Kiri Tuesday, August 21, 2012 0 comments
Adsense Content. recommended 336 X 300


oleh: Cenangau

Malaysiakini melaporkan:
Pengerusi MCA Selangor, Datuk Donald Lim berkata jika Selangor dan negeri-negeri lain di negara ini dikuasai atau kekal di bawah pemerintahan BN, ia tidak akan menjadi negara Islam.
“MCA akan terus mempertahankan kepentingan orang Cina dan tidak akan membiarkan Selangor menjadi sebuah negara Islam,” kata Pengerusinya, Datuk Donald Lim.
“Ini juga tidak akan berlaku di mana-mana negeri dan negara yang ditadbir oleh BN. Ini adalah janji kami kepada rakyat Selangor,” kata Lim (kanan dalam gambar) dalam ucapan pembukaannya di konvensyen MCA Selangor hari ini – Mkini.

Ucapan ‘tahniah’ kepada Pengerusi MCA Selangor yang berani berterus terang macam tu. Pemimpin komponen BN yang lain macam MIC dan Gerakan tak teringin ka nak buat ucapan berterus terang macam tu.
Agak-agak dengan ‘bukti’ terbaru ni adakah Mufti Pahang akan keluarkan ‘Qaul Jadid’.
Sebelum Mufti Pahang ada keluarkan ‘fatwa’ menyokong kenyataan Ustaz Abdullah Sama’ah, TokGuru Pondok dari Kelantan yang kata haram undi DAP pasai tolak hudud dan negara Islam tapi tak haram undi MCA pasai MCA tak menentang Islam.
Sebelum ni Malaysiakini ada melaporkan:
Lawati penulis di SINI


***Sumber Berita Dari: http://mediaperak.com/2012/08/20/fuhh-mca-jadi-penyelamat/
Adsense Content. bottom of article

0 comments:

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab atas sebarang komen yang menyalahi undang-undang negara. Semua komen yang dibuat adalah milik peribadi dan tiada kena mengena dengan pihak admin. Admin berhak membuang/delete komen yang berunsur hasutan dan tidak beretika.
-HK-

Penafian

1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia bukan nasihat rasmi atau akan berkesan atau berguna untuk pembaca.

2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sama hasilnya untung atau rugi. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya.

3. Tidak dijamin segala artikel di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.

4. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

Sekian untuk makluman dan tindakan anda. Sebarang kemusykilan dan pertanyaan bolehlah dihantar ke email beralamat haluankiri86@gmail.com