Adsense Link 728 X 15;

Followers

[BONGKAR] Kajian "81% Mahu Anwar Bersara" Adalah Palsu

Posted by Haluan Kiri Saturday, May 18, 2013 0 comments
Adsense Content. recommended 336 X 300
Kajian laman web The Edge yang menunjukkan 81 peratus pembacanya bersetuju bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim harus bersara daripada politik rupa-rupanya palsu. 

Mengikut laporan penjelasan The Edge, editor laman webnya Ho Wah Foon mendapati kajian yang berusia seminggu itu telah menarik 12,736 reaksi yang berat sebelah. Ini menyebabkan beliau menghentikan kajian tersebut pada 14 Mei yang lalu.

Setelah disemak, jabatan IT The Edge telah mendapati 6,354 reaksi datang daripada satu alamat IP yang sama, dan 1,700 datang daripada beberapa alamat IP yang lain dari bangunan yang sama.

“Manakala 2,000 lagi datang daripada tujuh alamat IP berlainan. Daripada ini, ia adalah jelas kajian telah digodam dan keputusannya tidak boleh diambil sebagai satu yang objektif dan boleh dipercayai,” kata The Edge.

Difahamkan keadaan itu berlaku akibat telah digodam cybertroopers.

Dalam kajian yang keputusannya disiar media kelmarin, laman itu bertanya samada Anwar harus terus memimpin Pakatan Rakyat atau bersara ekoran kegagalan pakatan itu untuk memenangi pilihanraya 5 Mei yang lalu.

81 peratus atau 10,396 daripada 12,736 reaksi yang diterima berpendapat Anwar patut bersara. -hd

Ulasan GB

Sewaktu berita mengenai satu kajian kononnya 81% mahu Anwar bersara disiarkan oleh Sinar Harian dan malaysiakini kelmarin (15 Mei 2013), GB lansung tak percaya dengan berita berkenaan sekalipun blog para pencacai UMNO melompat sakan dengan penyiaran berita berkenaan.

Ini kerana senario semasa lansung tidak menunjukkan sokongan terhadap keputusan kajian berkenaan, malah jika diukur dari keputusan pilihanraya pun, undi popular yang diterima BN lansung tidak mencecah 50%. Jadi bagaimana boleh sampai 81% mendesak Anwar berundur.

Memang puak UMNO BN ni sekarang di dalam keadaan amat tertekan dan terdesak. Melakukan apa saja dan "penipuan" merupakan satu-satunya cara kini untuk kekal berkuasa.

Namun percayalah hukum kebenaran dan keadilan kini sedang mengambil tempatnya dan UMNO BN sedang menuju kehancurannya!Sumber: Blog Greenboc
Adsense Content. bottom of article

0 comments:

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab atas sebarang komen yang menyalahi undang-undang negara. Semua komen yang dibuat adalah milik peribadi dan tiada kena mengena dengan pihak admin. Admin berhak membuang/delete komen yang berunsur hasutan dan tidak beretika.
-HK-

Penafian

1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia bukan nasihat rasmi atau akan berkesan atau berguna untuk pembaca.

2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sama hasilnya untung atau rugi. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya.

3. Tidak dijamin segala artikel di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.

4. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

Sekian untuk makluman dan tindakan anda. Sebarang kemusykilan dan pertanyaan bolehlah dihantar ke email beralamat haluankiri86@gmail.com