Adsense Link 728 X 15;

Followers

Rumah Tan Sri Francis Yeoh YT

Posted by Haluan Kiri Thursday, January 13, 2011 4 comments
Adsense Content. recommended 336 X 300
rumah francis yeoh ytl 20 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
Kalau anda naik tren ERL, mesti ada kaitan dengan syarikat YTL. CEO YTL adalah Tan Sri Francis Yeoh (CEO of the Year 2005). Kemudian yang terbaru, YTL sanggup melabur sekitar RM500 juta semata-semata menjayakan meluaskan lagi projek YES 4G. Kalau pergi ke kawasan Sentul pun banyak pembinaan bangunan  di bawah YTL. Dan..jangan dilupakan IPP yang dikendalikan oleh YTL.  Bukan setakat ipp provider sahaja  tetapi juga chain hotels nationwideseperti Tanjong Jara Resort, Vistana, Majestic, JW Marriott dan Ritz-Carlton dan beberapa hotel di luar negara seperti di Paris dan Japan (kira close rival kepada Berjaya Hotels milik seorang lagi billionaire Tan Sri Vincent Tan) dan banyak lagi rangkaian perniagaannya.
Kami tak pasti nak istilahkan rumah Tan Sri Francis Yeoh ini bagaimana. Sebelum ini, kami pernah berkongsi rumah Tan Sri Francis Yeoh yang lain di sini. Billionaire seperti Tan Sri Francis Yeoh ini kami tak rasakan yang beliau akan tinggal lama di rumah tersebut. Kalau singgah pun sekejap sahaja. Itu pun kalau mereka keluar akan menghabiskan masa di hotel, makan, berhibur semuanya di luar walaupun rumah sudah setaraf hotel. Rumah Tan Sri Francis Yeoh ini akhirnya nanti mungkin sekadar pameran, orang gaji tukang lap sahaja di rumahnya. Itu yang timbulnya ungkapan seperti ini :
“Billionaire can buy a house but not a home.”
Lagi gambar rumah Tan Sri Francis Yeoh (YTL Group) :
rumah francis yeoh ytl 18 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 17 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 15 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 1 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 2 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 31 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 41 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 61 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 7 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 8 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 9 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 10 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 11 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 13 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
rumah francis yeoh ytl 151 Rumah Tan Sri Francis Yeoh YTL
Adsense Content. bottom of article

4 comments:

fa-in said...

perghh mewah tersangat!
selalu kemewahan dunia mcm ni sgt mudah membutakan hati manusia itu sndiri. naudzubillah

moga Allah redha dgn khidupan kte,xkisah ada byk or cket harta,itu bkn ukuran. tp all about iman n taqwa

Omar Faruqi said...

memang mewah gila...

Anonymous said...

mana ko tau yg dia tak bahagia?

Zhafran Fauzi said...

Bila la mase aku cakap die tak bahagia??aku cakap rumah besar mcmna skalipun belum tentu mnjanjikan kebahagiaan...

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab atas sebarang komen yang menyalahi undang-undang negara. Semua komen yang dibuat adalah milik peribadi dan tiada kena mengena dengan pihak admin. Admin berhak membuang/delete komen yang berunsur hasutan dan tidak beretika.
-HK-

Penafian

1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia bukan nasihat rasmi atau akan berkesan atau berguna untuk pembaca.

2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sama hasilnya untung atau rugi. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya.

3. Tidak dijamin segala artikel di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.

4. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

Sekian untuk makluman dan tindakan anda. Sebarang kemusykilan dan pertanyaan bolehlah dihantar ke email beralamat haluankiri86@gmail.com