Adsense Link 728 X 15;

Followers

Proton Satria Neo Supercharged-Edisi Penghargaan Lotus Renault

Posted by Haluan Kiri Friday, April 8, 2011 0 comments
Adsense Content. recommended 336 X 300

Proton Motorsports, sekali lagi tampil dengan projek terbaru selepas versi Proton R3 Satria Neo berjaya dilancarkan dengan jayanya. Sekarang sempena sukan permotoran Formula 1 yang bakal diadakan di Sepang pada 8-10 April, sebagai penghargaan (tribute) kepada pasukan Lotus Renault GP yang membawa jenama Group Lotus dan Proton, sebuah lagi versi edisi khas Satria Neo R3 iaitu Proton Satria Neo Supercharged.trans (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus Renault
Proton Satria Neo R3 Supercharged 2 (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus RenaultKali ianya lebih berkuasa dengan penggunaan unit supercharger di bahagian enjin, meningkatkan kuasa kuda kepada angka 175hp dan 200Nm, lebih berkuasa dari versi Satria Neo R3 Lotus Racing.
Proton Satria Neo R3 Supercharged 3 (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus RenaultMengikut maklumat dari sumber asal, unit supercharger itu dibekalkan oleh sebuah syarikat dari Australia bernama Sprintex, di mana supercharger itu dikatakan mampu meningkatkan kuasa kuda dan tork enjin CamPro, sesuai jika digunakan terhadap model Proton seperti Proton Exora. Jika benar, mungkin pemilik Exora mendapat idea bagaimana cara untuk meningkatkan prestasi MPV mereka itu yang agak kurang berkuasa.
Proton Satria Neo R3 Supercharged 4 (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus RenaultSatu lagi antara yang menarik perhatian ramai ialah penggunaan corak yang sama pada jentera F1 Lotus Renault GP, seperti penggunaan warna hitam sebagai latar belakang dan garisan berwarna perak, kelihatan sporty dan memberikan kesan eksklusif sebagai makluman bahawa ini merupakan Satria Neo R3 versi Lotus Renault GP.
Proton Satria Neo R3 Supercharged 5 (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus RenaultTidak pula diketahui samada edisi ini akan dijual atau hanya sempena Perlumbaan F1 yang akan berlangsung nanti.Sebelum lebih banyak maklumat berkenaan model ini didedahkan secara rasmi atau pun tidak, anda boleh saksikan dahulu gambar-gambar untuk melihat kehebatan jentera yang mendapat inspirasi dari pasukan Lotus Renault GP ini.
proton satria neo r3 supercharged 6 (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus Renault
proton satria neo r3 supercharged 7 (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus Renault

proton satria neo r3 supercharged 8 (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus Renault

proton satria neo r3 supercharged 9 (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus Renault

proton satria neo r3 supercharged 10 (Gambar) Proton Satria Neo Supercharged Edisi Penghargaan Lotus Renault
P.S.Macamana? Menarik tak Proton Satria Neo Supercharged ni?
Adsense Content. bottom of article

0 comments:

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab atas sebarang komen yang menyalahi undang-undang negara. Semua komen yang dibuat adalah milik peribadi dan tiada kena mengena dengan pihak admin. Admin berhak membuang/delete komen yang berunsur hasutan dan tidak beretika.
-HK-

Penafian

1. Segala artikel di blog ini adalah sekadar perkongsian pengalaman dan informasi sahaja. Ia bukan nasihat rasmi atau akan berkesan atau berguna untuk pembaca.

2. Segala praktik yang pembaca lakukan melalui pembacaan sesuatu artikel di blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca itu sendiri sama hasilnya untung atau rugi. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya.

3. Tidak dijamin segala artikel di blog ini memberikan hasil seperti mana yang dinyatakan. Terdapat banyak faktor yang menentukannya.

4. Segala komen yang diberikan oleh pembaca adalah di bawah tanggungjawab mereka sendiri jika ia melanggar undang-undang negara. Pihak kami tidak bertanggungjawab ke atasnya atau ke atas individu tersebut.

Sekian untuk makluman dan tindakan anda. Sebarang kemusykilan dan pertanyaan bolehlah dihantar ke email beralamat haluankiri86@gmail.com